0

St petersburg bezienswaardigheden kaart

Paspoort: Controleer altijd of uw paspoort nog lang genoeg geldig is voordat u vertrekt. Een paspoort dient nog zes maanden geldig te zijn na terugkomst. Tevens moeten er nog twee lege bladzijden naast elkaar zijn voor het visum. Visum: Het Russische visum zal sovjet reizen voor u regelen. De benodigde uitnodigingsbrieven en vouchers. Voor het verkrijgen van het Russische visum moeten deelnemers ook een bewijs overleggen waaruit blijkt dat de reiziger gedekt is voor medische kosten in de russische federatie. Dit bewijs kan helaas niet zijn: polissen, polisbladen, polisvoorwaarden etc. Het moet een separate verklaring zijn van de verzekeringsmaatschappij waarin de naam van de reiziger voorkomt, en de vermelding dat deze persoon symptomen een polis heeft die dekking geeft voor medische kosten, en dat die dekking geldig is voor de russische federatie. Aanduidingen als "Rusland", of "Wereldwijd" worden niet geaccepteerd. Dit betekent dus concreet dat de reiziger zelf een dergelijke brief bij zijn verzekeringsmaatschappij moet aanvragen, en mee moet sturen met het paspoort bij de aanvraag van de visa. Voor reizigers die via sovjet reizen hun reisverzekering afsluiten regelt sovjet reizen deze formaliteit. De deelnemers aan onze reizen ontvangen na inschrijving de benodigde visumformulieren en nadere informatie over de te volgen procedure. Douanebepalingen: voordat u de russische douane passeert, moet u een aankomst- en vertrekregistratieformulier invullen; dit wordt afgestempeld bij aankomst en dient u het tot het eind van de reis goed te bewaren. Meestal wordt dit formulier in het vliegtuig aan u overhandigd (het kan zijn dat u het formulier al voorgedrukt ontvangt van de douanebeambte anders kunt u ze nog verkrijgen op de luchthaven van Moskou.

st petersburg bezienswaardigheden kaart

(6 Tips inwendig gebruik)

Neem voor advies daarom altijd tijdig contact op met uw huisarts. Wij geven afvallen telefonisch geen verdere informatie. Nog enkele adviezen voor een prettige verblijf: zeldzaam Gun je lichaam en geest de tijd om zich rustig aan te passen aan de nieuwe locatie. Vermijd spanningen, plan niet meteen van alles. Doe het de eerste dag in ieder geval kalm aan. Als je goed uitgerust bent, kun je alle nieuwe indrukken etc. Het beste verwerken en heb je genoeg energie om veel te doen. Paspoort, visa en douanebepalingen hieronder staat wat bekend was bij het ter perse gaan van deze editie. Deze informatie kan veranderen. Neem op reis een fotokopie mee van de foto- en visumpagina van uw paspoort en houd die gescheiden van dit reisdocument, zodat de procedure om een nieuw paspoort te verkrijgen in geval van verlies of diefstal vergemakkelijkt wordt.

st petersburg bezienswaardigheden kaart

reisapotheek mee te nemen met pleisters, thermometer, jodium, pijnstillers, zonnebrandmiddel, pincet, een insectenwerend middel zoals deet, een jeukverzachtende stift of zalf en middelen tegen koorts, diarree en verstopping. Als u regelmatig essentiële geneesmiddelen moet gebruiken, neem dan een exacte omschrijving hiervan mee in het Engels (niet de merknaam, maar samenstelling en dosering zijn van belang). Neem een dubbele hoeveelheid mee voor de reisperiode en berg dit gescheiden op, zodat u een reservevoorraad hebt. Medicijnen dient u te allen tijde in uw handbagage te vervoeren. Diversen Bij de toegang tot. De hermitage of het Kremlin kunnen grote tassen of rugzakken geweigerd worden; u kunt deze dan ter plaatse tegen betaling veilig opbergen. In de zomer krijgen mensen met contactlenzen regelmatig last van geïrriteerde ogen door stof, zowel op het platteland als in de steden. Neem voor de zekerheid een reservebril mee. Vaccinaties: de informatie omtrent vaccinaties kan veranderen. Bovendien is de vraag wat u nodig heeft afhankelijk van eerdere vaccinaties, eventuele gevoeligheid voor bepaalde middelen, zwangerschap, leeftijd etc.

Sint-, petersburg - de beste bezienswaardigheden activiteiten

(Zelf) oren uitspuiten goed

Dit is dan ook dé aangewezen plek om je roebels aan te schaffen. Daarna kun je terecht bij banken of wisselkantoren (obmen valjoeti maar bekijk de wisselkoersen van te voren goed, want wisselkoersen kunnen wijzigen en het kan voorkomen dat het in de stad zelf goedkoper kan zijn. Banken zijn vaak alleen van maandag tot en met vrijdag open van.00 tot.00 uur. Wisselkantoren houden winkelopeningstijden aan en zijn vaak ook op zaterdag en zondag geopend. Bij het geld wisselen dient u het paspoort te tonen. Wissel het geld nooit op straat: ondanks de gunstige tarieven healthcity kom je bedrogen uit. Het is officieel niet toegestaan aankopen te doen in buitenlandse valuta. Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor uw notariskosten lunches, drankjes, optionele excursies en fooien. Het bedrag dat u uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van uw eigen uitgavenpatroon. Het prijsniveau in Rusland ligt iets lager dan thuis. De gemiddelde kosten per dag bedragen ongeveer 40 per persoon. Gezondheid wie in Rusland met enige aandacht voor hygiëne vakantie viert, zal meestal geen gezondheidsproblemen tegen het lijf lopen.

st petersburg bezienswaardigheden kaart

In voorkomende gevallen dient u de armen/benen bedekt te houden en dienen de dames het hoofd te bedekken met. Geld- en bankzaken, de munteenheid van Rusland is de roebel (RUB). . Oktober 2017 was de waarde van een euro ongeveer 67 rub. De roebel bestaat uit 100 kopeken. In de praktijk zul je de laatste niet gebruiken. Er zijn munten van 1, 2 en 5 roebel en bankbiljetten van 10, 50, 100, 500 en 1000 roebel. In Moskou.-Petersburg kunt u met een pinpas geld halen en met een creditcard grotere uitgaven doen. De bankautomaten bevinden zich bij vrijwel elk metrostation, verschillende plaatsen op straat en bijna binnen elk hotel. Cash geld blijft het makkelijkst, want travellercheques worden slechts beperkt geaccepteerd en het is zeer ongunstig om deze te verzilveren. Oud uitziende of gescheurde biljetten kunnen geweigerd worden. Op de internationale luchthaven van Moskou kun je met alle betaalmiddelen terecht.

Individuele groepsreis Moskou en Sint

10 van het rekeningbedrag. Onze gidsen en chauffeurs in zowel Moskou. Petersburg verwachten aan het einde ook een fooi als zij het werk goed hebben gedaan. Fotograferen en filmen, het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan, maar in de regel moet er wel eten voor bijbetaald worden. Het gebruik van een flits is vaak verboden in musea en kerken. Het fotograferen van een priester of monnik is niet toegestaan. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes. In Moskou,.-Petersburg, petrozavodsk zijn alle soorten films en batterijen goed verkrijgbaar. Kledingvoorschrift, houdt U rekening met eventuele kledingvoorschriften voor de bezoeken aan de diverse kathedralen/kloosters. st petersburg bezienswaardigheden kaart

Veel bedrijven en overheidsinstellingen zijn gesloten in de periode van 1 t/m 8 januari of werken met een minimale bezetting. Gezinnen worden herenigd in deze tijd van het jaar om het samen te vieren. . de katholieke en protestante gemeenschap in Rusland viert Kerstmis op 25 december maar dit is geen officiële feestdag. 1 t/m 5 Januari: nieuwjaar 7 Januari: Kerstmis 23 Februari: Dag van de verdedigers van het moederland (Dag van het Leger) 8 maart: Internationale dag van de Vrouw 1 mei: Dag van de Arbeid 9 mei: Dag van de overwinning - het Rode Plein. 12 Juni: Dag van de Onafhankelijkheid 1e weekend van september: Stichting Moskou - het Rode Plein kan afgesloten zijn. 4 november: Dag van de verzoening eenheid. Graag willen wij u erop wijzen dat het Rode Plein in Moskou geregeld wordt afgesloten voor publiek. Dit kan zijn. 9 mei staatsbezoeken en culturele activiteiten. Vaak wordt de afsluiting pas kort van tevoren bekend gemaakt. Sovjet reizen kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Fooien, het is gebruikelijk in Rusland om een fooi achter te laten, de richtlijn hiervoor.

Petersburg, 12 dagen Rusland

Drinken: Er wordt geadviseerd geen kraanwater te drinken. Mineraalwater (mineralnaja woda) en andere frisdranken (sok, limonad, napitki) zijn overal verkrijgbaar. Sterke drank: de wereldberoemde russische kopen wodka staat in restaurants per gram op de menukaart. 50 gram staat gelijk aan een glaasje en wordt altijd geserveerd met voorgerecht (zakoeska). Het is ook een van de beste souvenirs met een blikje kaviaar om mee naar huis te nemen. Koop wodka nooit op straat, markt of in kleine kiosken, omdat je daarvan nooit zeker weet wat je koopt! Sjampanskoje is de russische champagne, verkrijgbaar in de varianten 'zoet' en 'halfzoet'. Een derde typische drank is kvas, een licht gegiste brooddrank die zeer smakelijk is en bovendien ook goed tegen de dorst. Koffie en thee: Thee is traditionele russische drank en wordt geserveerd met jam en citroen. Koffie, cacao, melk zijn overal verkrijgbaar. Feestdagen, de russische federatie kent veel feestdagen, waarvan een deel gerelateerd aan het orthodoxe geloof. De belangrijkste feestperiode van het jaar is de kerstweek, die in de orthodoxe kerk plaatsvindt van 7 t/m 19 januari.

st petersburg bezienswaardigheden kaart

Overal zijn eetgelegenheden, cafés en bars notariskosten in online de stad te vinden. De restaurants in het centrum zijn duurder en accepteren creditcards als betaalmiddel, ook beschikken ze over een Engelse menukaart en Engelssprekend personeel. Nette kleding is verplicht. In de meeste restaurants kun je russische en Europese gerechten bestellen. Er zijn ook een aantal georgische en Armeense wat kleinere cafés en restaurants met lekkere en wat pittige gerechten van goede kwaliteit. Maaltijden: Een ontbijt bestaat in Rusland uit brood met kaas, worst, jam of ei zoals bij ons, maar er wordt ook altijd een warm gerecht bij geserveerd, variërend van een bord pap of omelet. Aan het ontbijt kun je ook kennis maken met de beroemde russische flensjes met harde vulling, honing of zure room, de zogenaamde blini of oladi. Lunch en diner zijn beide warme maaltijden. Kaviaar is zonder twijfel het bekendste dat de russische keuken heeft voortgebracht. Koop nooit kaviaar op straat; het is vaak namaak! Traditionele russische pannenkoeken met kaviaar (ikra) zijn zeer aan te raden, maar ook de uit het tsarenrijk van weleer stammende kip - la kiev en boeuf Stroganoff zijn zeer smakelijk. Verder staan er heerlijke salades en stevige soepen zoals borsjtsj of sji op de menukaart.

Riviercruise moskou en Sint

Inclusief, retourvlucht per lijndienst met vertrekplaats Brussel met Aeroflot / Brussels Airlines of gelijkwaardige iata-luchtvaartmaatschappij. Transfers van de luchthaven naar het schip. Alle overnachtingen aan boord van de M/S Chicherin of M/S Shashkov. Verblijf aan boord op basis van vol-pension aardappel incl. Koffie/thee afvallen tijdens lunches en diners. Nederlandssprekende deskundige gids gedurende de gehele cruise. Alle vervoer ter plaatse, alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden. Luchthavenbelastingen en toeslagen, exclusief, visumverzorging 110. Tips en informatie over uw vakantiebestemming: rusland. Elektriciteit, rusland heeft 220 volt netspanning. In Rusland gebruikt men hetzelfde type stekkers. Eten en drinken, restaurants: Het restaurant aanbod in de grote steden is groot en biedt de mogelijkheid om goed en lekker te eten.

St petersburg bezienswaardigheden kaart
Rated 4/5 based on 564 reviews
SHARE

st petersburg bezienswaardigheden kaart Nirom, Sat, May, 12, 2018

Aan het ontbijt kun je ook kennis maken met de beroemde russische flensjes met harde vulling, honing of zure room, de zogenaamde blini of oladi. Lunch en diner zijn beide warme maaltijden. Kaviaar is zonder twijfel het bekendste dat de russische keuken heeft voortgebracht. Koop nooit kaviaar op straat; het is vaak namaak!

st petersburg bezienswaardigheden kaart Peval, Sat, May, 12, 2018

In de meeste restaurants kun je russische en Europese gerechten bestellen. Er zijn ook een aantal georgische en Armeense wat kleinere cafés en restaurants met lekkere en wat pittige gerechten van goede kwaliteit. Maaltijden: Een ontbijt bestaat in Rusland uit brood met kaas, worst, jam of ei zoals bij ons, maar er wordt ook altijd een warm gerecht bij geserveerd, variërend van een bord pap of omelet.

st petersburg bezienswaardigheden kaart Upilyc, Sat, May, 12, 2018

In Rusland gebruikt men hetzelfde type stekkers. Eten en drinken, restaurants: Het restaurant aanbod in de grote steden is groot en biedt de mogelijkheid om goed en lekker te eten. Overal zijn eetgelegenheden, cafés en bars in de stad te vinden. De restaurants in het centrum zijn duurder en accepteren creditcards als betaalmiddel, ook beschikken ze over een Engelse menukaart en Engelssprekend personeel. Nette kleding is verplicht.

st petersburg bezienswaardigheden kaart Ywuwimox, Sat, May, 12, 2018

Luchthavenbelastingen en toeslagen, exclusief, visumverzorging 110. Tips en informatie over uw vakantiebestemming: rusland. Elektriciteit, rusland heeft 220 volt netspanning.

st petersburg bezienswaardigheden kaart Yvavukec, Sat, May, 12, 2018

Koffie/thee tijdens lunches en diners. Nederlandssprekende deskundige gids gedurende de gehele cruise. Alle vervoer ter plaatse, alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden.

st petersburg bezienswaardigheden kaart Mysesewi, Sat, May, 12, 2018

Inclusief, retourvlucht per lijndienst met vertrekplaats Brussel met Aeroflot / Brussels Airlines of gelijkwaardige iata-luchtvaartmaatschappij. Transfers van de luchthaven naar het schip. Alle overnachtingen aan boord van de M/S Chicherin of M/S Shashkov. Verblijf aan boord op basis van vol-pension incl.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: